National Geographic Nikonisti National Geographic

Regulament

REGULAMENTUL NATIONAL GEOGRAPHIC PHOTO CONTEST 2015

 

 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI

1.a. Organizatorul concursului este SC BURDA MEDIA BUCURESTI SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Bulevardul Decebal, nr 25-29 , Olympia Tower, et 4, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/2509/1999, cod fiscal RO 11570015, cont bancar RO 30 INGB 0001000156728913, deschis la ING BANK, reprezentata prin SANDRIN APOSTOLOIU in calitate de Administrator. Participantii la concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile regulamentului oficial al Concursului, potrivit celor mentionate mai jos (denumit in continuare Regulament Oficial).

1.b. Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din Romania. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba Regulamentul Oficial, urmand ca astfel de modificari sa intre in vigoare numai dupa anuntul prealabil de prezentare a acestor modificari/schimbari pe site-ul www.photocontest2015.natgeo.ro

 1. DREPTUL DE PARTICIPARE

Concursul este organizat si se desfasoara pe intreg teritoriul Romaniei. La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu rezidenta in Romania, mai putin angajatii societatilor SC Burda Media Bucuresti SRL, ai Burda Romania SRL si ai companiilor implicate in desfasurarea campaniei (agentii de publicitate, companii de distributie, furnizori de servicii necesare desfasurarii campaniei, parteneri media, parteneri strategici), precum si rudele lor de gradul I.

 1. PERIOADA DE DESFASURARE

Concursul se va desfasura incepand cu data de 2 iulie 2015 si se va incheia la data de 15 decembrie 2015. Perioada in care se vor face inscrierile in concurs incepe la data de 2 iulie ora 12.00 si se termina la data de 30 septembrie 2015, ora 18.00. Orice incercare de inscriere dupa data si ora mentionate anterior nu va fi luata in considerare.

 1. MECANISMUL CONCURSULUI

SUBIECTUL CONCURSULUI: Inscrieti-va cu fotografia dumneavoastra pe photocontest2015.natgeo.ro.

Fotografiile selectionate castigatoare la fiecare dintre cele cinci categorii – NATURA, OAMENI, ANIMALE, REPORTAJ, PLIMBARI PRIN BUCURESTI – vor fi publicate in editia de noiembrie a revistei National Geographic –Romania si vor fi expuse intr-un vernisaj national.

Participantii ale caror fotografii vor fi declarate castigatoare pot castiga urmatoarele premii:

 1. 5 Kituri de Curatare Lenspen SensorKlear Loupe oferite de SKIN ROMANIA, in valoare de 299,9 lei (TVA inclus) / buc. Kiturile vor fi oferite celor cinci castigatori alesi de juriu (cate un kit pentru fiecare castigator).
  nsklk-group-shot_2
 2. 5 Trepiede Velbon EX-888 oferite de SKIN ROMANIA, in valoare de 229,90 lei (TVA inclus) / buc. Trepiedele vor fi oferite celor cinci castigatori alesi in urma voturilor vizitatorilor photocontest2015.natgeo.ro (cate un trepied pentru fiecare castigator).
  velbon_cx-444
 3. 10 Genti Foto Kata KT A22N oferite de PHOTOSETUP, in valoare de 275,2 lei (TVA inclus) / buc. Gentile vor fi oferite celor cinci castigatori alesi de juriu si celor cinci castigatori alesi in urma votului vizitatorilor photocontest2015.natgeo.ro (cate o geanta pentru fiecare castigator).
  kata a22n

CUM SE PARTICIPA LA CONCURS: Pentru a participa la concurs, participantii trebuie sa uploadeze pe photocontest2015.natgeo.ro fotografii si sa completeze formularul de concurs. Este necesar si conditie obligatorie pentru participarea la concurs ca participantul sa fie autorul fotografiei propusa in cadrul concursului.

Prin completarea formularului, participantii declara ca sunt autorii fotografiilor si isi asuma responsabilitatea privind detinerea drepturilor de autor asupra fotografiilor inscrise in concurs.

Reguli de inscriere:

 • Persoanele care doresc sa participe la concurs vor incarca fotografiile (respectand regulile mentionate) prin upload pe site. Nu vor fi acceptate inscrieri in concurs prin alte modalitati cum ar fi mail, postare s.a.
 • Fiecare participant are dreptul sa se inscrie in concurs cu o singura fotografie pentru fiecare sectiune a concursului. Pentru fiecare fotografie participantul va preciza modelul aparatului foto cu care fost facuta fotografia, obiectivul folosit, diafragma, timpul de expunere si valoarea ISO. Se accepta orice fel de aparat foto, indiferent de marca, din categoriile: DSLR, mirrorless, compact sau pe film. Nu se accepta fotografiile realizate cu tablete, telefoane sau aparate de filmat.
 • Modificarea luminii: Se accepta retusarea luminozitatii unei fotografii – luminrea umbrelor sau intunecarea partilor luminoase –, dar aceste modificari trebuie sa fie minime. Nu exagerati cu utilizarea tehnicilor digitale similare developarii, scopul acestora este sa ajustati gama tonalitatilor dinamice ale imaginii, astfel incat sa semene cat mai mult cu imaginea reala captata. De asemenea, nu suprasaturati culoarea.
 • Supraexpunere, gravura, cerneala dublu ton etc.: Nu sunt acceptate in concurs.
 • Imagini alb-negru: Se accepta.
 • Imagini colorate manual: Se accepta, dar numai daca participantul are experienta in aceasta tehnica.
 • Modificarea dimensiunilor: Se accepta, daca fotografia arata mai bine asa.
 • Fotografii panoramice: Se accepta, dar numai daca toate componentele imaginii finale au fost captate in acelasi interval de timp. Nu se accepta in concurs imagini rezultate din combinarea unor componente fotografiate la intervale de timp diferite. Nu schimbati lungimea focala cand realizati fotgrafia panoramica. Nu extindeti sensul cuvantului „panorama“ pentru a include in imaginea fotografica si elemente care, in realitate, nu se aflau in scena captata. La inscrierea in concurs a unei imagini panoramice realizata din mai multe fotografii, veti mentiona aceasta si veti preciza numarul fotografiilor ce compun imaginea panoramica. O imagine panoramica este alcatuita din mai multe fotografii, fiecare deplasata astfel incat sa prezinte un alt unghi de vedere, din aceeasi pozitie, combinate apoi folosind tehnici digitale. Rezulta o imagine cu o perspectiva mai ampla, care poate fi obtinuta cu majoritatea lentilelor superangulare.
 • Fotografii realizate cu tehnica HDRI (High Dynamic Range Images): Vor fi acceptate in concurs, dar, ca si in cazul fotografiilor panoramice, cu conditia ca partile combinate sa fie realizate in acelasi interval de timp. Nu acceptam imagini finale in care fundalul este fotografiat la amiaza, iar cerul – la apus. Daca trimiteti pentru concurs o imagine HDRI, va rugam sa specificati acest lucru in legenda. O imagine HDRI este realizata cu ajutorul mai multor imagini cu aceeasi scena, fotografiate rapid, dar cu expuneri diferite, combinate apoi folosind tehnici digitale de developare in camera obscura. Cand este realizata cu succes, imaginea finala permite ca o expunere pentru umbre sa fie combinata cu o alta pentru partile luminoase, creand astfel un efect final cu o dinamica mai puternica decat se poate obtine cu o singura expunere.

 

Regulament

 • Pot participa la concurs toti cititorii revistei National Geographic Romania cu varsta peste 18 ani, cu exceptia angajatilor Burda Media Bucuresti SRL, ai Burda Romania SRL, ai companiilor din grupul Burda, ai altor societati implicate in organizarea concursului. De asemenea, nu este permisa participarea la concurs a membrilor familiilor persoanelor mentionate anterior.
 • Pentru a fi acceptate in concurs, fotografiile trebuie sa nu fie mai vechi de 3 ani si sa nu mai fi fost publicate niciodata in presa scrisa.
 • Categoriile concursului din acest an sunt: NATURA, OAMENI, ANIMALE, REPORTAJ, PLIMBARI PRIN BUCURESTI.
 • Fiecare participant poate inscrie o singura fotografie la fiecare dintre urmatoarele categorii: NATURA, OAMENI, ANIMALE, REPORTAJ. La fiecare fotografie se va atasa un scurt text explicativ sau o descriere a scenei pentru fotografia inscrisa.
 • La categoria PLIMBARI PRIN BUCURESTI se vor inscrie si fotografiile realizate de catre participantii la tura fotografica PLIMBARI PRIN BUCURESTI realizata de National Geographic Romania alaturi de NIKON (Skin Romania) la o data care va fi mentionata ulterior, pe photocontest2015.natgeo.ro. Fiecare participant poate inscrie doar o fotografie in categoria PLIMBARI PRIN BUCURESTI.

 

Conditii

 • Diapozitivele originale, negativele sau fotografiile originale trebuie sa fie disponibile, pentru ca fotografiile castigatoare sa poata fi publicate.
 • Termen limita pentru inscriere (upload pe natgeo.ro) este data de 30 septembrie 2015 ora 18.00.

 

Evaluare

 • Fotografiile castigatoare – cate una aleasa de juriu din fiecare categorie a concursului si cea mai votata fotografie din fiecare categorie a concursului de catre vizitatorii photocontest2015.natgeo.ro – vor fi prezentate in numarul din noiembrie 2015 al revistei NG Romania, vor fi printate in format A1 si vor face parte dintr-un road-show de vernisaje in centrele comerciale din: Bucuresti, Braila, Constanta, Deva, Drobeta-Turnu Severin si Ploiesti.
 • Fotografiile valabil inscrise vor fi evaluate de membrii juriului in functie de creativitatea si calitatea fotografica. Juriul va fi format din 5 membri: Cătălin Gruia, redactor șef National Geographic & NG Traveler, Zoltan Lorencz, artist vizual, Arte plastice și regie film, Marian Ilie, fotoeditor, Hepta Photo Agency, Dan Beșliu, fotograf, lector SFF, Eugen Negrea, Președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România. Evaluarea fotografiilor de catre juriu se va desfasura intre 1 si 7 octombrie 2015.
 • Juriul va alege cate o fotografie castigatoare din fiecare categorie a concursului.
 • Fotografiile inscrise in concurs vor fi votate de vizitatorii site-ului photocontest2015.natgeo.ro. Fiecare vizitator poate vota o singura fotografie in fiecare categorie a concursului pe toata perioada de desfasurare a concursului: 2 iulie 2015 (ora 12.00) – 30 septembrie 2015 (ora 18.00)
 • Nu vor fi date detalii privind fotografiile castigatoare prin telefon, email sau alte mijloace de comunicare. Singura modalitate de comunicare cu privire la fotografii este prin publicare in revista.
 • Fotografiile castigatoare trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii tehnice: sa aiba latura mare de minimum 4200 pixeli, cea mica de minimum 2800 pixeli, 300 DPI in format original
 • Prin incarcarea fotografiei prin upload, participantul declara ca este autorul fotografiei si detine drepturile de autor. De asemenea, participantul declara ca este de acord ca fotografia incarcata prin upload pentru concurs sa fie utilizata prin publicarea pe site-ul revistei NG, pe site-urile partenerilor care au colaborat pentru organizarea concursului (Nikon, Skin Romania, Photosetup, Neppi, centrele comerciale in care vor avea loc vernisajele cu fotografiile castigatoare), pe paginile de socializare ale revistei National Geographic si ale partenerilor sai, in Revista National Geographic – format print, in revistele Burda Media Bucuresti si Burda Romania – format print, iar in cazul in care fotografia este declarata castigatoare, isi da acordul expres ca aceasta sa fie prezentata public in vernisajele National Geographic Photo Contest 2015 din centrele comerciale din Bucuresti, Braila, Constanta, Deva, Drobeta-Turnu Severin si Ploiesti.

 

Restrictii

Participantii nu vor transfera drepturile asupra fotografiei incarcata pentru concurs si vor asigura utilizarea fotografiei in conditiile mentionate in acest regulament, in caz contrar, vor despagubi organizatorul sau orice tert indreptatit pentru prejudiciul cauzat pentru nerespectarea conditiilor privind drepturile asupra fotografiilor.

Acord de principiu

Inscrierea in concurs constituie in mod automat declaratia de acceptare si asumarea de catre concurent a tuturor conditiilor prezentate in regulile de mai sus.

Detalii despre concurs si premii sau alte informatii veti obtine pe www.photocontest2015.natgeo.ro si la numarul de telefon 031.225.87.00.
Atentie! Se poate participa la concurs doar daca s-au indeplinit etapele mentionate mai sus. Ultima data de participare la concurs este 30 septembrie 2015.

 1. DESEMNAREA CASTIGATORILOR

5.a. Fotografiile inscrise (prin upload pe www.photocontest2015.natgeo.ro) vor fi evaluate de membrii juriului in functie de creativitatea si calitatea fotografica. Juriul va alege cate o fotografie castigatoare in fiecare categorie a concursului. Perioada de deliberare a juriului: 1-7 octombrie 2015.

Fotografiile inscrise in concurs vor putea fi votate de vizitatorii site-ului photocontest2015.natgeo.ro. Fiecare vizitator poate vota o singura fotografie in fiecare categorie a concursului pe toata perioada de desfasurare a concursului. Perioada de votare a publicului: 2 iulie – 30 septembrie 2015.

Autorii fotografiilor alese castigatoare vor fi contactati via e-mail sau telefonic in perioada 8-10 octombrie 2015. Pana la data de 14 octombrie 2015 castigatorii vor furniza Organizatorului toate informatiile necesare precum si formularul privind drepturile asupra fotografiilor completat si semnat. In situatia in care pana la data de 10 octombrie 2015 autorii acestor fotografii nu au putut fi contactati sau nu au putut face dovada drepturilor asupra fotografiei inscrisa in concurs, acestia vor fi decazuti din drepturile de a fi declarati castigatori si vor fi contactati autorii urmatoarelor fotografii din ierarhie. Vor fi declarate castigatoare si vor fi publicate fotografiile care, dupa selectie, vor fi insotite de toate informatiile, asupra carora s-a facut dovada dreptului de autor si care indeplinesc toate conditiile mentionate in regulament, inclusiv sunt insotite de declaratia autorului privind modul de utilizare conform acestui regulament.

5.b. Rezultatele competitiei sunt publicate in editia de noiembrie a National Geographic Romania, pe 3 noiembrie 2015.

5.c. Cele mai bune fotografii din concurs vor fi expuse in centre comerciale din Bucuresti si principalele orase din tara intre 5 noiembrie si 15 decembrie.

5.d. Festivitatea de premiere va avea loc pe 4 noiembrie 2015 in cadrul expozitiei NG Photo Contest din Mega Mall Bucuresti. Cheltuielile necesare pentru deplasarea la festivitatea de premiere (transport, cazare s.a.) vor fi suportate de catre participant.

 1. PREMIILE

6.a. Premiile sunt urmatoarele:

 1. 5 Kituri de Curatare Lenspen SensorKlear Loupe oferite de SKIN ROMANIA, in valoare de 299,9 lei (TVA inclus) / buc. Kiturile vor fi oferite celor cinci castigatori alesi de juriu (cate un kit pentru fiecare castigator).
 2. 5 Trepiede Velbon EX-888 oferite de SKIN ROMANIA, in valoare de 229,90 lei (TVA inclus) / buc. Trepiedele vor fi oferite celor cinci castigatori alesi in urma voturilor vizitatorilor photocontest2015.natgeo.ro (cate un trepied pentru fiecare castigator).
 3. 10 Genti Foto Kata KT A22N oferite de PHOTOSETUP. , in valoare de 275,2 lei (TVA inclus) / buc. Gentile vor fi oferite celor cinci castigatori alesi de juriu si celor cinci castigatori alesi in urma votului vizitatorilor photocontest2015.natgeo.ro (cate o geanta pentru fiecare castigator).
 4. b. Premiile nu se acorda in bani si nu sunt transferabile.

6.c. Premiile se vor acorda in cadrul Festivitatii de Premiere din 4 noiembrie 2015. Premiile neacordate castigatorilor absenti la Festivitatea de Premiere trebuie sa fie revendicate de catre castigatori la adresa de e-mail: [email protected], pana la data de 4 decembrie 2015, in caz contrar castigatorii pierd orice drept asupra premiului.

 1. TAXE SI IMPOZITE

Campania promotionala se desfasoara in acord cu prevederile Codului fiscal din 22 decembrie 2003, Cap. VIII, asa cum a fost modificat si republicat.

Orice obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, vor fi suportate de catre castigatori conform prevederilor legale in vigoare.

 1. INFORMAREA PARTICIPANTILOR

Prezentul Regulament sta la dispozitia oricarei persoane sau autoritati interesate, fiind publicat pe adresa web www.photocontest2015.natgeo.ro. Participarea la concurs implica obligativitatea respectarii prevederilor prezentului Regulament.

 1. PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

Organizatorul concursului este operator de date cu caracter personal inregistrat sub nr. 310. Prin participarea la concurs si furnizarea informatiilor, participantii sunt de acord cu prelucrarea datelor furnizate. In situatia in care participantii nu sunt de acord cu prelucrarea datelor vor informa despre aceasta organizatorul.

Prin simpla participare la acest concurs, participantii sunt de acord ca adresele lor de e-mail sa intre in baza de date a organizatorului si a partenerilor agreati ai acestuia, sa fie prelucrate si folosite in viitor pentru a transmite prin posta, telefon, SMS, noi oferte, invitatii de a participa la promotii, mesaje publicitare si de marketing.

Organizatorul va respecta drepturile tuturor participantilor, in conformitate cu prevederile legale, privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

La cererea scrisa a participantului, datata si semnata, expediata pe adresa Bd Decebal, nr 24-29, Olympia Tower, et 4, Sector 3, Bucuresti, Departament Marketing, organizatorul se obliga:

 • sa confirme in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, daca prelucreaza sau nu datele personale ale solicitantului;
 • sa rectifice, sa actualizeze, sa blocheze, sa stearga sau sa transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma cu dispozitiile legale;
 • sa inceteze prelucrarea datelor personale ale solicitantului.
 1. DISPOZITII FINALE

Participantii la concurs sunt de acord cu prevederile prezentului Regulament. Orice nerespectare a regulamentului de campanie duce la anularea automata a castigurilor.

Prin acceptarea premiului castigat, participantii sunt de acord ca numele, adresa si fotografia lor sa fie facute publice si folosite in scopuri de marketing, PR si publicitare de catre organizator, in diverse materiale tiparite, audio sau video.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament cu conditia de a publica respectivele modificari pe site-ul www.photocontest2015.natgeo.ro. Modificarea isi produce efectele de la data publicarii informatiilor care o anunta si afisarii lor pe website-ul mentionat anterior.

Eventualele reclamatii legate de derularea concursului se vor putea trimite la: societatea BURDA MEDIA BUCURESTI SRL, Bulevardul Decebal, nr 25-29, Olympia Tower, et 4, sector 3, Bucuresti, Departament de Marketing National Geographic, pana la data de 30 septembrie 2015, ora 18.00. Dupa aceasta data, Organizatorul nu va mai lua in consideratie nicio contestatie.

 1. INCETAREA CONCURSULUI

Prezentul concurs poate inceta inainte de data mentionata la punctul 3 numai in cazul aparitiei unui eveniment ce constituie forta majora conform legislatiei in vigoare, inclusiv in cazul imposibilitatii Organizatorului, din motive independente de vointa sa, de a continua prezentul concurs.

 1. LITIGII

Eventualele dispute aparute intre Organizator si participantii la Concurs se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care solutionarea pe cale amiabila va esua, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 

 

Sandrin Apostoloiu

Administrator

National Geographic Nikonisti Photosetup National Geographic